Yemek sektöründe ilk BUTİK HİZMET anlayışını Saray Yemek başlattı.
İstanbul Seyrantepe'deki 4.000 m² alanda kurulu tesisimizde, Toplam Kalite anlayışıyla günlük 15.000 kişilik yemeği üretip, müşterilerimize ulaştırıyoruz.
Yemek üretimi için planlayarak inşa ettiğimiz modern tesisimizde, et işleme, sütlü ve hamur tatlılar, unlu mamuller, baklava gibi ürünleri kendimiz üreterek müşterilerimize sunmaktayız. Üretimimizde çeşni, bulyon, glikoz gibi doğal olmayan katkı maddeleri/tatlandırıcı kullanmıyoruz.
Butik Hizmet anlayışı gereği, müşterilerimizin ihtiyaçları, olanakları, istekleri doğrultusunda özel çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimizin yemekhanesini sıfırdan oluşturarak, dekorundan yemek takımlarına, benmariden bulaşık makinesine ve bu hizmetleri gerçekleştirecek tüm personele kadar ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Menülerimiz her müşteriye özel olarak aylık oluşturuluyor. Bu menüler; Gıda Mühendisi, Diyetisyen, Üretim Müdürü ve Aşçıbaşı tarafından mevsimine uygun olarak hazırlanan bir Master Menü üzerinden seçiliyor.
Her birimde konusunun uzmanı ustalar tarafından hazırlanan yemekler paslanmaz çelik gastronomlara konularak, ısı zinciri bozulmadan thermoboxlarda sevk edilmektedir.
Salçayı ve yağı az kullanıyor, kızartmalardan kaçınarak Sağlıklı Yemekler üretiyoruz.
Vitaminlerin yok olmasını engelleyen, tadının bozulmasını önleyen Buharlı Kazanlar...
Böreklerin, dolmaların, tavukların, balıkların, köftelerin, çeşitli yemeklerin ağız tadıyla pişmesini sağlayan Konveksiyonel Fırınlar...
Yemekleri sağlıklı bir şekilde pişirirken lezzetine lezzet katan Izgaralar... Ve benzeri son teknoloji cihazlar kullanıyoruz.
Et, Tavuk ve Sebzeleri ayrı ayrı -18°C Soğuk Hava Dolaplarında saklıyoruz. Meyveler ve kısa süreli bekleyip işlenecek et-tavuk-sebzeleri +4°C ayrı ayrı Soğuk Hava Dolaplarında tutuyoruz.
Et ve Tavuğu ayrı bölümlerde işliyor, köfteleri ise son teknoloji Köfte Form Makinesinde hazırlıyoruz.
Sebzeleri, önce ayıklama havuzunda ön yıkamadan geçirip, sonra Sebze Yıkama Makinesinde temizliyoruz. Sebze Doğrama Makineleri ile istenen şekilde üretime hazırlıyoruz.
Tatlı ve Unlu Mamuller bölümümüzde ürünlerimizi günlük olarak taze üretiyoruz. Sütlü tatlı, hamur tatlı, baklava, kek-kurabiye-poğaça ayrı ustalar tarafından üretiliyor. Müşterilerimize Doğal Şekerle Yapılmış tatlılar, az yağlı ev tipi poğaçalar ve kekler ile sağlıklı ürünler sunuyoruz.
Kumanya bölümümüzde, müşterilerin yemek saati dışındaki ihtiyaçlarına göre kumanyaları hazırlıyoruz.
Piyasanın en kaliteli ürünlerini, türlerine göre gruplandırarak, hava sirkülasyonu sağlayan raflarda ve plastik paletlerde hijyen kurallarına uygun olarak farklı alanlarda depoluyoruz. İlk giren ilk çıkar (FIFO) sistemiyle istifliyoruz.
Depolama ihtiyaçlarımızı, her biri birbirinden bağımsız alanlarda kurulu; Kuru Gıda, Yaş Meyve, Yaş Sebze, Et, Tavuk, Şarküteri, Sarf Malzemeleri, Temizlik Ürünleri ve Demirbaş depolarımızla karşılıyoruz. Tüm depolarda Rutubet ve Sıcaklık Otomasyonunu sağlayan sistemler ile çalışıyoruz.